Over NTFF

Over NTFF

NTFF staat voor the Netherlands-Turkey Friendship Foundation. Wij zijn een stichting, die zich inzet om de vriendschapsbanden tussen Nederland en Turkije te versterken. NTFF poogt bruggen te bouwen tussen de beide landen en culturen. Wij doen dit door culturele, kunstzinnige, academische en literaire activiteiten te organiseren.

Onze stichting bestaat uit een bestuur en een groep jonge, enthousiaste vrijwilligers. Samen zetten wij ons actief in om de betrokkenheid van de Turkse gemeenschap  bij de Nederlandse maatschappij te vergroten en de Turkse cultuur te delen met andere etnische groeperingen. Multiculturalisme is ons speerpunt, waarbij wij ons vooral richten op de Turkse en Nederlandse cultuur, maar ook aandacht besteden aan andere culturen. Op deze website vindt u talloze voorbeelden van de activiteiten en projecten die wij organiseren.

Doelstellingen

  • Het bevorderen van culturele, academische en economische betrekkingen en het bemiddelen tussen instellingen en ondernemingen in Nederland en Turkije, onder meer door oriëntatiereizen, conferenties, seminars en trainingen in beide landen te organiseren.
  • Het organiseren en coördineren van educatieve, literaire, sportieve en kunstzinnige activiteiten om de dialoog en vriendschapsbanden tussen de Nederlandse en Turkse bevolking te helpen versterken.
  • Het activeren en mobiliseren van mensen en organisaties in Nederland en Turkije om vriendschappelijke banden te verstevigen.
  • Het stimuleren en uitvoeren van onderzoeken, analyseren van maatschappelijke vraagstukken en creëren van oplossingen voor maatschappelijke problemen.

Geïnteresseerden kunnen via info@ntff.nl contact opnemen met de stichting.