Turkse kunst, cultuur en poëzie: de verbindingen met moderniteit

Turkse kunst, cultuur en poëzie: de verbindingen met moderniteit

824
0
kunstmarmeren

kunstmarmerenNTFF organiseert op zondag 30 november 2014 haar achtste lezing van de serie over “Inzicht in Turkije” aan de P.C. Hooftstraat 47 in Amsterdam. Deze keer zal het gaan over Turkse kunst, cultuur en poëzie. Drie sprekers gaan over deze thema’s de verbindingen met moderniteit leggen.


Oscar van Dillen
, componist, musicus, docent, beeldend kunstenaar en schrijver, tevens voormalig internationaal bestuurslid van Wikipedia, heeft zich in de loop van zijn leven en professie verdiept in de Turkse cultuur en heeft verbindingen gezocht en uitgewerkt tussen Turkse (Oosterse) en Nederlandse (Westerse) culturen en muziek.

Maria Hermanussen, sociologe en voormalige docente aan universiteiten en bij onderzoeksinstellingen, zal de kunstontwikkeling in Turkije uiteenrafelen en inzoomen op moderne Turkse kunst en de evolutie en transformatie van de Turkse kunstwereld.

Sytske Sötemann, medeauteur van Moderne Turkse poëzie (2010), Reisgenoten & wijnschenkers – Osmaanse poëzie (2014) en Turkse poëzie in het nieuwe millennium (2014/2015), zal in vogelvlucht de Turkse poëzie door de eeuwen heen bespreken, met de nadruk op de diversiteit ervan. Poëzie om de poëzie, poëzie om de boodschap in religieuze of politieke zin, poëzie in reactie op of juist in lijn van voorgangers. Ook is er gelegenheid om de boeken over de Turkse poëzie te laten signeren.

Programma:
Datum: zondag 30 november 2014
Locatie: P.C. Hooftstraat 47 te Amsterdam
Ontvangst: vanaf 13:00u met koffie en thee
Afsluiting: 15:00u

Als u met de auto komt, dan is parkeren op zondag 5 oktober a.s. gratis in de straat.

U kunt zich via annevelink@ntff.nl of 020-763 09 55 aanmelden. Aanmelding is verplicht wegens het beperkt aantal plaatsen. Toegang is gratis. Voor vragen kunt u contact opnemen met Melanie Annevelink (06-46106550)