Eerlijk zakendoen in een crossculturele context: struikelblokken en handreikingen

Eerlijk zakendoen in een crossculturele context: struikelblokken en handreikingen

887
0
intercultureel

Ondernemers beschikken over uiteenlopende culturele referentiekaders en hebben verschillende perspectieven en handelingen in eerlijk zakendoen. Sommigen zijn meer georiënteerd op een schuldcultuur en anderen ontlenen hun culturele waarden aan een schaamtecultuur. Dat kan leiden tot frustratie en onbegrip. Door middel van een praatsessie worden de struikelblokken in kaart gebracht en handreikingen aangereikt voor eerlijk zakendoen in een crossculturele omgeving.

Met deskundigen en ondernemers worden de drempels en mogelijkheden van eerlijk zakendoen belicht. Centraal staat daarbij de vraag welke struikelblokken komen ondernemers tegen bij eerlijk zakendoen en hoe gaan zij daarmee om?

Tijdens het rondetafelgesprek wordt een inventarisatie gemaakt van situaties die ondernemers vanuit hun ondernemerspraktijk zijn tegengekomen, zowel van zaken waar ondernemers bijzonder tevreden over zijn als kwesties die zij als lastig, moeilijk hebben ervaren. We verzamelen voorbeelden en zullen met de deelnemers concrete kwesties delen die te maken hebben met eerlijk zakendoen in een cultureel uiteenlopende contexten.

Programma
09:15-10:15 Ontbijt
10:15-12:30 Rondetafelgesprek
12:30-13:30 Borrel

Locatie (op zondag 13 december kunt u kosteloos parkeren in de straat)
NTFF
P.C. Hooftstraat 47
Amsterdam

Aanmelding
U kunt zich aanmelden tot en met 10 december via info@ntff.nl
Aanmelding is verplicht wegens catering en beperkte zitplaatsen.

Vragen?
Voor vragen kunt u contact opnemen via info@ntff.nl of 06-15001455.

U kunt de uitnodiging verspreiden onder belangstellenden in uw netwerk.