Where is Turkey headed?

Where is Turkey headed?

886
0
yavuz

yavuz
Na de vervroegde Turkse parlementsverkiezingen op 1 november aanstaande organiseert het NTFF een lezing met een vooraanstaande Turkse journalist een lezing over het nieuwe Turkije. U bent van harte uitgenodigd voor deze bijzondere bijeenkomst.

Er gebeurt veel in Turkije. Het land maakt een aantal veranderingen door die ook in Europa worden gevoeld. Turkije wordt geteisterd door een golf van geweld en spanningen in de regio. Turkije speelt ook een belangrijke rol rondom de Syrische vluchtelingen. Staat Turkije op een kruispunt en is zich aan het losmaken uit haar revolutie? Ingrijpende veranderingen met verreikende gevolgen trekken de aandacht en hebben ook invloed op de relatie met de buitenwereld, in het bijzonder met de Europese Unie. In de complexe en gepolariseerde Turkse samenleving hangt alles met alles samen, op een manier die op het eerste gezicht niet eenvoudig te doorgronden is. Waar gaat Turkije naar toe?
Op 5 november aanstaande geeft de Turkse journalist Yavuz Baydar inzicht in de verwarrende en soms tegenstrijdige ontwikkelingen in het nieuwe Turkije. Hij reflecteert op de verkiezingsuitslagen en projecteert op de toekomst van het land.

Yavuz Baydar kreeg op 12 september jongsleden de prestigieuze Italiaanse prijs Caravella del Mediterraneo/Mare Nostrum. De Turkse journalistBaydar won eerder de European Press Prize (EPP) 2013 voor ”moed en professionaliteit in het verdedigen van de waarden van de persvrijheid”. Baydar is medeoprichter van het Platform voor Onafhankelijke Journalistiek (P24) en columnist voor Today’s Zaman en Zaman Vandaag.

Programma (voertaal is Engels):
18.30 Ontvangst met koffie en thee
19.00 Voordracht en gesprek met Yavuz Baydar
20.30 Borrel

Locatie
NTFF
P.C. Hooftstraat 47
Amsterdam

Aanmelding
U kunt zich tot en met dinsdag 5 november aanmelden via info@ntff.nl
Voor vragen kunt u contact opnemen met mw. Mack +31 (0)6 15 00 14 55.
Aanmelding is verplicht wegens catering en beperkte zitplaatsen.